zaterdag 6 november 2010

Van droom naar DO! Valencia


Het is interessant om te ervaren hoe kleine, schijnbaar onbetekenende voorvallen -gevallen van toeval?- je leven kunnen veranderen, soms met onmiddellijke ingang, meestal heel geleidelijk aan.

Ik denk terug aan exact drie jaar geleden. Ik was pas net naar Valencia verhuisd en op zoek naar een kamer, een woning die ik mijn thuis zou kunnen noemen. Ik bezocht een oud appartement in een levendige wijk. Een vriendelijke man ontving me in het appartement en liet me een grote, zonnige kamer zien die me meteen beviel. Het klikte met de man die de kamer verhuurde, maar uiteindelijk besloot ik om financiële redenen de kamer niet te nemen. Op dat moment wist ik nog niet dat die dag een schakelmoment zou zijn in mijn leven. Het enige wat ik toen voelde was dat het voor mij een blij en belangrijk moment was. Ik schreef er zelfs een blog over.
http://suzannevollenbronck.blogspot.com/2007/11/holbewoners-en-surfers.html

De man werd een vriend. We gingen er regelmatig samen op uit en leefden buiten in de bergen en op de stranden van "ons" land. Twee jaar na onze eerste ontmoeting werden we verliefd. Op elkaar..., wat een geluk! Drie jaar na onze eerste ontmoeting, gisteren, schreef ik me in op hetzelfde adres als hij. Drie jaar na dat eerste bezoekje aan die vriendelijke man in dat oude appartement slaap ik nu alsnog in die ruime, zonnige kamer!

"Als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt", schreef Paulo Coelho in zijn beroemde fabel "De Alchemist". Dat samenspannen gaat heel geleidelijk aan. Dromen sudderen lang voordat ze gaar en hapklaar zijn. Zeker op mijn zacht flakkerend gaspitje gaat er meestal heel wat tijd overheen om dromen gaar te koken. Tussen het ontstaan van de droom om ooit in Spanje te wonen en mijn uiteindelijk vertrek gingen er 10 jaar voorbij!

Een droom die ik al had nog vóór ik naar Spanje vertrok was het hebben van een eigen bedrijf, vrij en blij zonder baas, zonder klok, met liefst zoveel mogelijk werkzaamheden in de open lucht. Met twee vrienden in België droomden we over een outdoor-evenementenbureau, een bed&breakfast, een taal-en cultuurhuis, een organisatie van toeristische tochten en nog veel meer. We dronken liters wijn en na elk glas hadden we meer ideeën en plannen en werden onze dromen nóg fantastischer. Maar na de wijn kwam de kater. De vriendschappen bloeiden dood, de samenwerkingsplannen werden geschrapt en de dromen bleven koud achter.

Nogmaals: "als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt". En toen kwam dus de vriendelijke man uit het oude appartement in mijn leven. Een man met dromen, maar ook een man met vuur. Dankzij hem gaat ook mijn klein vlammetje harder branden en samen kunnen we het vuur hoog opstoken.

Nu zijn we samen DO!Valencia. We organiseren tours voor kleine groepen nieuwsgierige, actieve reizigers die buiten de gebaande toeristische paden willen gaan. Onze activiteiten zijn o.a. zwemmen en snorkelen in een warmwaterbron, canyontochten, natuurwandelingen, authentieke Spaanse fiestas in karakteristieke dorpjes, rotsklimmen en nog meer avonturen. Onze activiteiten brengen je niet alleen naar de mooiste plekjes in de buurt van Valencia, ze zijn ook nog eens heel erg leuk!

We zijn nog hard aan de weg aan het timmeren, maar de eerste ervaringen van klanten zijn meer dan positief. Op TripAdvisor, een van de grootste reis-beoordelingssites ter wereld, staat DO!Valencia als de nummer 1 attractie in Valencia vermeld dankzij de enthousiaste beoordelingen van onze klanten.
Vind ons op het internet: www.do-valencia.es
Laatste nieuwtjes op onze blog, inclusief links naar Twitter en Facebook: dovalencia.wordpress.com

Michel en ik zouden het leuk vinden om reacties, bemerkingen en tips van jullie te krijgen. Laat iets van jullie horen!

1 opmerking:

  1. Suzanne, ik ben super blij en enthousiast voor je, good for you!!! ik kom zeker eens tot bij jou hoor... wens jullie alvast héél véél succes, liefs, silvie

    BeantwoordenVerwijderen