donderdag 6 maart 2008

Sneeuwwit

MTV heeft het voor het zeggen gehad, gisterenavond in Valencia. MTV moest zonodig een gratis concert organiseren met de welluidende naam MTV Winter Festival. Zondag lag ik nog in het park in de zon met temperaturen rond de 23 graden, maar gisterenavond krijgt MTV de Valenciaanse lente op haar knieën. Een winterconcert moest het worden. En dat is het ook geworden! De reusachtige witte sneeuwvlokken die boven het podium bengelen, passen perfect bij een gevoelstemperatuur die door de krachtige scherpe wind nog maar net boven het vriespunt uitkomt.

De concertlocatie is fantastisch. Zo'n dertigduizend toeschouwers staan op de bodem van een van de "zwembaden" van de futuristische, fonkelende witte stad van de Kunsten en Wetenschappen, la Ciudad de las Artes y las Ciencias. Ik weet niet of Calatrava zo blij is met dertigduizend man die in en rond zijn creaties rondsloffen en, veel erger, vóór het concert massaal een typische Spaanse botellón houden. Een botellón betekent simpelweg gezegd dat vrienden bij elkaar komen op straat, in een park of een andere openbare plaats met vantevoren gekochte drank en zich lam zuipen. Wat te snacken en te roken (liefst van die sigaretten waar je vrolijk van wordt) hoort er ook bij. Het meest zichtbare resultaat van de botellón zijn niet alleen de lui die zat en/of stoned rondzwalpen, maar vooral ook de ongelooflijk puinzooi van kapotte flessen, bierblikjes, peuken, zakken chips, kots en andere smerigheden. En wég is het wit van de witte stad!

Wij, mijn huisgenoten Natalia en Lorena en ik, hebben de botellón aan ons voorbij laten gaan, maar klagen achteraf toch wel wat over dorst en honger. Een warme hap zou zalig zijn om de kou een beetje te verjagen. In plaats daarvan blijven we maar wat staan bibberen tussen de menigte. De Finse rockers van HIM en de donkere muziek van The Cure kunnen ons ook niet echt verwarmen. Pas op het einde van het concert trakteert Robert Smith ons op wat vrolijkere nummers. We springen als idioten in het rond, krijgen het wat warmer en kunnen weer lachen: It's Friday I'm in love!

1 opmerking:

  1. zullen we hier in België dan maar meteen aan de zomerfestivals beginnen, misschien levert dat hier wat zon op...

    tot op msn of bij Katleen!

    Groetjes

    Katrien

    BeantwoordenVerwijderen